AlapadatokNév: Mary-Alice Haisworth
Becenév: Alice
Nem: Nő
Kor: 16 / tizenhat
Születési hely, idő: 1959. november 13. London/Anglia
Ház: Griffendél
Foglalkozás: Diák
Származás: Aranyvérű
Családtagok: Edward Haisworth, az édesapám, akivel remek viszonyt ápolunk és mindent elmondhatok neki, ami csak a szívemet nyomja.
Mary McDounall, az édesanyám,a ki fiatalkora ellenére remekül helyt áll édesapám mellett, mind az életben, mind az aurori pályán. Nem avygunk vérszerinti rokonok, mivel ő édesapám második felesége, de ő nevelt fel és anyám helyett anyám.
Van egy bátyám is, Theodore, de mivel csak féltestvérem vele nem olyan erős a viszonyom. Mondhatni alig ismerjük egymást.
Jellem: Találékony, kedves és udvarias lány vagyok, amolyan jó barátnő típus. Legalábbis a hozzám közelállók szerethető egyéniségnek tartanak. Állítólag cseppet naiv is vagyok... igen, én hiszek a tündérmesékben. És? Ez nem baj, mivel így szebbek az álmaim, a reményem édesebb a többiekénél. Szeretek segíteni másokon, beszélgetni, nevetni. Na, igen, eddig tartott Alice Haisworth napfényes oldala.
Az az Alice akit csak az ellenségeim ismernek. Nos, az az Alice csípősnyelvű, bárkit képes megbántani. Az az Alice nagyon tud gyűlölni, sosem felejti, ha megbántják. Robbanékony és kiszámíthatatlan.
Bátor, merész - igazi Griffendéles. A családomért pedig bármit megtennék, még akkor is, ha a bátyámat néha legszívesebben kiátkoznám a világból. Teddy álszentnek tart, amiért a kevésbé kedves Alice úgy el tud bújni a mézesmázos Alice mögött, hogy azt senki nem veheti észre. Én vagyok Apu szeme fénye, ezt kár is tagadni, de a helyzetemmel nem sűrűn élek vissza. Már csak az érdekelne, Te mit gondolsz rólam?
Kinézet:Magasságom nagyjából átlagos, 166 cm vagyok, a súlyom ehhez képest nem sok, de nem is kevés. A bőröm alabástromszínű, szinte áttetszően szép. A hajszínem sötétbarna, egyes megvilágításokban barna. Szemeim is ehhez mérten sötétek, mandulavágásúak. Az arcom szabályos, mások szerint feltűnően szép, de én örökké elégedetlen vagyok vele. Leginkább az orrom zavar, amit állítólag Molly nagyitól örököltem. Neki jobban áll.
Hajamat úgy hordom, ahogyan nekem éppen tetszik. Általában talárt viselek, de vannak napok, amikor mugli ruhát viselek. Szeretem a színeket, a virágmintákat, a masnikat. Az öltözködésem eléggé letisztult, nőies. Állítólag van némi érzékem a szépséghez... ezért miért ne öltözzek fel úgy, ahogy én tartom jónak?
Pár apróságLegnagyobb félelem: Egy szerettem halála
Legszebb emlék: Amikor apa azt suttogta egy olyan kicsinység miatt, mint az első szavam, hogy nagyon büszke rám.
Legrosszabb emlék: Amikor a biológiai anyám meghalt.
Cél, amit el szeretne érni: Auror szeretnék lenni, és idővel - ah Merlin is
úgy akarja - saját családot szeretnék alapítani Frankkel.
Képesség(ek): Patrónust tudok megidézni, ami az én esetemben egy főnix, valamint értek a non-verbális varázslatokhoz is.
Pálca: 10,5 hüvelyk, cseresznyefa és a magja főnixtoll
Történet: Bagoly Berti-féle Mindenízű Drazsé - avagy milyen ízű a magány, a siker, a szeretet és a kitartás?
Méz ll A szüleim kései házassága. Apám másodszor nősült, s egy Franciaországi út alkalmával ismerte meg édesanyámat, aki már állapotos volt velem, mikor igent mondott. Édesapám idős kora ellenére kifogástalan egészségnek örvend, ez pedig segített a frigy létrejöttében, mivel anya hozzá képest egy kis fruskának számít, az évek számában mindenképp. Minden esetre a szüleim máig vallják, hogy a házasságuk és a szerelmük édes, mint a méz.
Tej ll A féltestvéremmel való kapcsolatom olyan híg, mint a mugli zsírszegény tejek többsége. Szinte sosem beszélünk egymással, ezért nem is veszekszünk. Azt hiszem, erre kár is több szót vesztegetnem, hiszen mióta csak megszülettem Theodore rám sem hederített.
Bors ll Az a pillanat, mikor az Abszol-úton hangosan kinevették apámat. Mint később megtudtam, ez azért történt, mert néhány korombeli gyerek viccesnek találta a " Hazugságok és átkok hálójában " című dokumentálását, s hazugságnak titulálták a benne foglaltakat, még akkor is, ha apám már többször biztosította helyét az aurori pályán. Mindössze öt éves voltam, nem hittem nekik. Ma sem hiszek.
Pezsgő ll Az egész életem, legalábbis a Roxfort előtt. Varázsló szülők gyermekeként a szárnybontogatásaim izgalmasak, változatosak és többségében keserédesek voltak. A családom remekül viselte a dolgot, büszkék voltak rám. Még azok után is, hogy fürdés közben elárasztottam a fürdőszobát - persze véletlenül.
Csokoládé ll Azt mondják, a csokoládé növeli az agy befogadóképességét, ráadásul nem csupán remek táplálék a szellemnek, de nincs ember, aki ne szeretné. Nos, azt hiszem a Roxfortban eltöltött éveim hasonlíthatóak leginkább ehhez a különleges, édes ízhez. A Griffendél házban tökéletesen megtaláltam önmagamat és küldetésemmé vált, hogy bebizonyítsam, a Haisworth név nem minden esetben egyenlő az agyatlan hadakozással és a nagyotmondással, mint azt apámra folyton-folyvást ráhúzzák. Ezen kívül a csokoládé jellemzi a más emberekhez fűződő ezer arcú, azonban mindig valódi viszonyomat is. Édesből végül is sosem elég, nem?
Rum ll Éveim azon eseményeit illusztrálja, amikor elengedtem magam. Én sem tanultam végig minden éjszakámat, mikor buliztam, akkor azt is szívvel-lélekkel és vajsörrel tettem. Ennek ellenére a határt sosem léptem át, vagy legalábbis nem emlékszem. A rum bódító íze azt mutatja, mennyire el bírok merülni valamiben, ami kedvemre van. Eszmélet vesztésig, a saját határaimat kóstolgatva.
Alma ll Ez a gyümölcs lehet ízletes, vagy akár éretlen is. Én is így formálódtam, míg a családom jó híréért küzdöttem. Nem tudom, eredményes volt-e ez a harc, vagy egyszer csak minden elvész, mintha belülről rothadó almába kóstoltam volna...
Fűszerpaprika ll Ez az íz örök emléket hagy bárkiben, aki egyszer belekóstol. Én is ilyen szeretnék lenni, talán kicsit lágyabb kiadásban. szeretném, ha az idővel nem tűnnék el a süllyesztőben. Írni szeretnék, de nem úgy, mint apám, hanem tankönyveket. a példaképem egyértelműen Bathilda Bircsók, aki az egyik legerősebb nő volt a Varázsvilágban - akár a paprika.
Fülviasz ll Minden rossz próbálkozásom, és elhamarkodott döntésem...
Fahéj ll Az íz, ami arra ösztönöz, hogy folytassam,a mit elkezdtem. És sose adjam fel. Azt hiszem, ilyen fahéj-féle vagyok én is, vagy legalábbis szeretnék ilyen lenni...
Amarena ll Ez a Frank és köztem lévő megértést szimbolizálja. Igazából csak vele tudom elképzelni az életemet, és minden vágyam, hogy egészen a sírig és azután is együtt legyünk.